15 iulie 2009

Microsoft intra in cloud computing

Microsoft va lansa o versiune Office 2010 ce va putea fi folosita gratuit online , asta fiind primul pas facut de Microsoft in directia cloud computing , directie pe care Google o anunta cu al sau Google Chrome OS .

Pentru cei ce nu stiu cloud computing reprezinta viitorul in domeniul it . Viitor ce a fost scris de Google o data cu introducerea unor servicii precum Google Calendar , Google Documents si alte asemenea .


Cloud computing reprezinta mutarea activitatilor de zi cu zi de pe calculatorul personal intr-un mediu online . Utilizatorul nu va mai fi nevoit sa instaleze anumite soft'uri pe calculatorul propriu , avand posibilitatea sa le ruleze direct de pe internet fara nici o incarcare a sistemului propriu .


Cloud computing aduce cu sine avantaje si dezavantaje , dintre cele mai notabile fiind posibilitatea de a-ti accesa datele si de a le modifica indiferent de locul in care te afli sau de calculatorul la care lucrezi . O data cu notiunea de cloud computing mobilitatea a devenit cuvantul de baza in viata fiecaruia dintre noi .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu