17 iulie 2009

Trimestrul al doilea aduce profit

Se pare ca domeniul IT incearca demonstreze o data pentru totdeauna ca este viitorul . Contrar crizei financiare si perioadei grele prin care trec unele din companiile mari din alte industrii , titlurile din sectiunea IT sunt acoperite de cresteri de profit , lanturi noi de magazine si lansari de aplicatii noi .

Astfel , aflam ca profitul Google a crescut cu 19% in trimestrul al doilea , nici IBM nu o duce mai rau cu o crestere de 12% iar Intel a inregistrat prima pierdere neta din ultimii 22 de ani . Dar asta nu datorita profitului scazut , ci datorita amenzii de 1.45 miliarde de dolari pe care a primit-o de la Comisia Europeana acum ceva timp .

Microsoft intentioneaza sa deschida magazine proprii . Iar Twitter , conform fisierelor furate , se descurca mai bine ca oricand .

Pierderi consistente vedem in industria jocurilor unde in Iunie vanzarile au scazut cu 31% , in ciuda faptului ca estimarile spun ca aproximativ 4 milioane de jucatori noi au intrat pe piata de anul trecut pana acum . Problema e ca marea majoritate a lor joaca jocuri gratuite pe internet asta ridicand o provocare pentru industria jocurilor : 'Cum sa monetizam toate jocurile pe care oamenii le joaca ?' .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu